Oct 8, 2012

Snek yang Ernnie enjoy bile makan.

Salam. 
Hari ni terasa nak berblog. 
So nak post pasal snek yang ernnie suke makan. Especially bile duduk kat Aussie ni. 
Yang ni yang first. 

Kene tau,  Ernnie ni orang yang gila kentang sikit, fries ke, potato chips ke, potato baked ke, potato salad ke, potato salad kat Kenny Rogers tu ke, sume hentam sebab memang suke kentang.. Rase kentang ni sedap tak boleh nak explain kalau korang tak makan kentang. Tapi yang ni special sikit, Ernni esuke makan potato chips especially jename kat bawah ni : Kettle. dulu gile dengan Smith, tapi bile dah rasa potato Chips jename ni, memang tak boleh lepas. 

Bangun tidur terus makan, bangun tengah malam makan lagi, Lunch kalau rase malas, Ernnie akan makan chips ni, especially flavour ni (btw memang makan flavour ni je sebab sedap sgt). Sebab die ade vinegar dan sebab Ernnie makan banyak sgt, sampai berdarah lidah, pun sambung makan lagi. Potato die memang tebal and rase yang kite tengah makan kentang instead of kentang+ minyak. Eh? :))
 Kalau nak kasi hadiah, kasi yang ni pun Ernnie happy. 

 

Second, Ernnie suke makan yang ni. 
Sebagai orang yang bukan doktor, Ernnie assume sendiri yang makanan ni lagi sihat sikit.
Its Roasted pumpkin aka Pumpkin Bakar. 

Ingredients die sumpah senang. 
1. Potong pumpkin tu besar-besar. Macam size kite potong betik tu.
2. Sediakan bahan nak salut pumpkin tu. Ernnie letak, minyak zaitun, garam sikit nak kasi lemak, black pepper yg halus + kasar. 
3. Gaul semua tu dengan pumpkin sekali, taruk dalam tray pembakar and bakar dalam 20 minit in 185 DC.
4. Makan :) 

Yang ni ernnie suke tapi part nak potong tu maleh sikit, tapi bile fikirkan sedap + manisnye pumpkin tu bile dah di bakar, terus Ernnie bergegas ke dapur potong. 

Kalau boleh pakai la minyak zaitun sebab rase tak bersalah makan minyak tu sebab minyak zaitun sihat kan?   

:) 
Wassalam 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...