Mar 2, 2017

NERVOUS YA ALLAH - Rewarding Gateaway




Nerve wrecking moment.

That's all I can describe myself attending the conference. You know why? I've given a task to present a topic. All in all, in my 27 years of my life, I guess that was the most high blood pressure, nervous and shaking moments in my life. Given presentation in front of the experience academicians, Prof(s), Dr(s), General manager for agencies, privates so on and so forth.




Bila boss suruh Ernnie present, memang sangat cuak okay. Mana tak nya. Kalau sapa-sapa yang kenal Ernnie akan tau Ernnie ni penakut sikit kalau time presentation. Depa memang tau Ernnie tak suka dengn presentation. Apa yang akan jadi dekat Ernnie seminggu before presentation, confirm akan kurang tidur, kurang bercakap dengan orang bila tengah tengok slide, penat, tengok bantal dan katil macam memanggil-manggil tapi tak boleh nak pergi. Hahaha. Pulak-pulak bila membabitkan presentation dekat orang-orang tertentu. 





Alhamdulillah, it went well. Well or tak well dah tamat. Not sure about my performance, tapi rasanya macam okay. Bila habis tu baru Nampak orang, boleh bergaul macam biasa. Hahaha. Sebenarnya yang baertambah tekanan untuk present tu ialah kehadiran boss-boss Ernnie sebagai peserta untuk Conference. Presentation di hadapan orang yang kita tak kenal adalah lebih tak cuak daripada present depan orang yang kita kenal. Kita akan assume yang depa akan tengok kita dan menilai dati top to toe. Itu hanyalah assumption, it might be true or not true. Tapi boss- boss Ernnie sangat sporting dan semua bagi sokongan yang padu. Thank you bosses. 




Dah habis semua conference di UPM, petang tu Ernnie pergi Jakuzi yang ada dekat hotel. Oh, lupa nak cerita pasal hotel yang Ernnie stay. Cyberview Resort & Spa. It was worth the money spent. Tempat yang memang Ernnie recommend kalua nak suasana yang tranquil and serene kat tengah bandar. Ni kali kedua Ernnie pernah pergi Cyberview. First time pergi sana hanya masuk bilik seminar dia untuk satu bengkel bersama MARDI. Terus jatuh chenta pandang pertama. Bila ada coference di UPM ni, Ernnie terus book hotel ni. Lebih sikit dari peruntukan Agensi tapi untuk suasana yang lebih baik, Ernnie okay untuk bayar lebih. Bilik pun besar. Ada satu katil queen and satu katil single. Apa lagi? Ada bath tub sekali. Parking pun sangat senang. Sebab dia macam apartment kind of style. 




Mind you, the jakuzi room tu ada hot water jakuzi, cold/ice water jakuzi, steam room and sauna. Best kot. Complimentary dengan room booking kat sana. Boleh pergi banyak mana nak pergi. Makan pun memang best, banyak variety foods boleh pilih. Sedap pun sedap. Memang Ernnie akan dating lagi kat sini lepas ni. Untuk cons dia Ernnie just rasa susah sikit nak kemana-mana kalua takda transport. But since dah ada Uber, Grabcar tak payah risau dah kot. That’s the price you have to pay kalau nak tempat yang jauh sikit dari bunyi-bunyi bising bandar yang menyesakkan kepala otak. Kan..





Dalam trip tu jugak, Kakak and Abang Ipar bawak pergi makan Shell Out dekat area Puncak Alam. Tak la fancy sangat benda2 yangg dok viral ni. Tapi nasib la tempat makan tu best, enjoy la jugak.





The next day, Ernnie and parets gerak pi Lumut nak attend Majlis Kenduri Junior dekat Aussie. Izzat Burhan. Btw Izzat ni bukan sama Uni dengan Ernnie pun. Even more, dia tak sama negeri belajar pun. He’s Perth and me Brisbane. Tapi kenal time ada gathering musim sejuk dekat Melbourne. Very nice wedding. Thanks Izzat for the invitation. Comel isteri Izzat. Kak Ernnie hope for a happy ever after sampai syurga. Amin Amin. 






Last but not least, kami pergi makan dekat restaurant tok cik Ernnie dekat area Batu Gajah. Sangat popular sekarang. Professor Cendol. Meang sedap sebab tokcik buat cendol (yang hijau) tu sendiri. Mana la tau kalua kampong korang lalu area situ or nak le Lumut / Pulau Pangkot jalan kat situ, apalagi singgah la Professor Cendol tu. 





Ernnie done with her nerve wrecking moment + relaxing time. Alhamdulillah for these moments. Memang akan ingat sapai bila- bila. Especially part presentation tu. One side, memang cuak, tapi on another side, memang boleh increase Ernnie punya confidence level. Thank you boss.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...